Forskning og viden

Uddannelsesvejledning til voksne

Uddannelsesvejledning spiller en afgørende rolle for at få voksne kortuddannede til at tage voksen- og efteruddannelse. 

EVA har undersøgt, hvordan uddannelsesinstitutionerne arbejder med voksenvejledning, og hvilke muligheder og barrierer der følger af institutionernes forskellige praksisser.

Der er behov for, at flere ufaglærte voksne får en uddannelse. Prognoser peger på, at Danmark kommer til at mangle faglært arbejdskraft i en sådan grad, at det ikke er tilstrækkeligt, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Der er også behov for at få vakt de voksne ufaglærtes interesse for at få et svendebrev.

Denne rapport kortlægger, hvordan uddannelsesinstitutioner, der udbyder grundlæggende voksen- og efteruddannelse, organiserer og samarbejder om den uddannelsesvejledning, som voksne med en kort eller ingen uddannelse tilbydes, inden de starter på en uddannelse eller et kursus (såkaldt indgangsvejledning).

Rapporten henvender sig til alle, der arbejder med uddannelsesvejledning til voksne med en kort eller ingen uddannelse, dvs. uddannelsesinstitutioner, jobcentre og koordinerende enheder såsom VEU-centrene.

 

Find rapporten

Find rapporten på eva.dk

 

Kreditering 

Rapporten er udarbejdet af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) i 2015. 

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.