Artikel

Sociale Medier - Ressourcer

Udviklingen inden for de sociale medier er eksplosiv. Mange nye medier kommer til, flere og flere bruger medierne og deres anvendelsesmuligheder ændres og øges hele tiden.

De mange forskellige sociale medier og deres forskellige anvendelsesmuligheder åbner mulighed for en spændende og elev-vedkommende undervisning i faget afsætning. I materialet nedenfor finder du en værktøjskasse med værktøjer til brug for planlægning og gennemførelse af markedsføring på SoMe, en goodiepack med alt godt om Facebook og ikke mindst en række ekspertvideoer om emnet – alt sammen noget eleverne kan udforske, prøve af og bruge i undervisningen.

Materialet er udarbejdet af Videncenter for digital handel og Videncenter for data.

 

Værktøjskasse

Den digitale værktøjskasse til SoME

Her er samlet en række af de allerbedste værktøjer til brug for planlægning og gennemførelse af markedsføring på SoMe. Bl.a.:

  • Google trends – hvilke søgeord hitter?
  • Answer the public – hvilke spørgsmål stilles?
  • Canva  - lav flotte reklamer ud fra skabeloner
  • Gratis billeddatabaser

 

Linksamling

Introduktion til TikTok

Siden TikToks lancering i 2017 er appen blevet hentet over 1.5 milliarder gange, og TikTok har i dag flere månedlige brugere end Snapchat og Twitter – over 500 millioner. Det betyder at Facebook har fået en seriøs udfordrer fra Kina.

Facebook annonce-bibliotek  I Facebooks annoncebibliotek kan du se, hvilke annoncer de forskellige virksomheder kører. Søg eksempelvis på dine konkurrenter for at se, hvilken type annoncer de kører, eller bliv inspireret til hvordan du selv kan lave annoncer.
Goodiepack om Facebook  Her finder du en række links til rapporter, webinarer, podcasts, videoer, tutorials mm. om Facebook.

 

Ekspertvideoer med Rico Rømer Soos, direktør i marketingbureauet Adformation

Budskab Hvilken betydning har det, at der er et kommercielt budskab bag? Ønsker følgerne at engagere sig i det?.
Influenter Hvordan skaber influenter salg?
Data og influenter Hvilke data får virksomhederne via influenter?
Valg af influent Hvordan vælger man den rette influent?
Hvorfor benytte influenter? Hvorfor vælger virksomheder i stigende grad at anvende influenter?
Rækkevidde på opslag Hvordan får opslag størst rækkevidde?

 

Podcast

InformatikTalk – Sociale medier

Podcast på Spotify- 22 minutter.

Morten Tranekær har inviteret Camilla Stausholm, Global Social Media Assistent hos Danfoss, til en samtale om, hvordan de sociale medier påvirker os i hvervdagen. Der bliver talt om algoritmer, data og deres indvirkning på os som mennesker. 

InformatikTalk – Sociale medier og kunstig intelligens

Podcast på Spotify- 22 minutter.

Morten Tranekær har inviteret Social Media Manager Mia Amalie Mai Nielsen til en samtale om, hvordan virksomheder målretter annoncer på Facebook. Den kunstige intelligens (algoritmen) hjælper med at ramme din målgruppe.

Sociale medier

40 minutter.
I denne podcast drøftes brugen af de sociale medier i en virksomhedskontekst, og hvordan denne kanal bruges til at nå ud til målgruppen.

 

 

Dokumentarfilm

Stjerner som reklamesøjler

Dokumentarfilm på mitcfu.dk

En fin udsendelse om sammenblandingen mellem reklamer på sociale medier og kendte mennesker. Berømtheder er levende reklamesøjler for tøj, makeup mm. De kaldes derfor influencers. Det kan være skjult eller åbenlys reklame. Se den, hvis I arbejder med reklamer på sociale medier. Udsendelsen lægger op til diskussion af, hvor grænsen går for hvad en kendt kan tillade sig i forhold til at reklamere, og hvad man som fan eller forbruger skal være opmærksom på.

Stories for millioner

 

Dokumentarserie i 5 episoder på DRTV

Influencer marketing er blevet en milliardindustri. Vi følger tre succesfulde agenter, der laver de lukrative aftaler mellem brands og influenter. Det er ikke tilfældige cupcakebilleder, men styret ned til mindste detalje, hvad der ender i forbrugernes feed - og indkøbskurv.

Mød den nye reklamebranche, hvor autenticitet sælger og alt er til salg. Og hvor de største influenter bliver et brand i sig selv.

 

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.