Arrangementer

Informationsmøde for undervisning af tosprogede elever 2024

Kom og bliv klogere på relevant lovgivning, nyeste viden og aktuelle temaer om tosprogede elever, som kan inspirere kommuner og skoler.
 

Informationsmødet afholdes fra den 4. marts til den 5. marts 2024.

Børne- og Undervisningsministeriets informationsmøde om tosprogede elever har et bredt fokus på undervisning i og organisering af dansk som andetsprog. Formålet med informationsmødet er, at formidle relevant lovgivning, nyeste viden og aktuelle temaer om feltet, som kan inspirere kommuner og skoler.

Målgruppe 

Læsevejledere, SPS-vejledere og andre ressourcepersoner på erhvervsuddannelserne.

Praktisk information

 • Tid: Mandag den 4. marts 2024 kl. 09.30 til tirsdag den 5. marts 2024 kl. 13.30.
   
 • Sted: Comwell H.C. Andersen Odense.
   
 • Pris: 1750 kr.
   
 • Tilmeldingsfrist: Den 2. februar 2024. Obs. Overnatning skal tilmeldes ved siden af.
   
 • Program: Du kan finde programmet her.

Om temaet - Sproglig evaluering og progression

Tosprogede elevers muligheder for faglig og sproglig udvikling afhænger af deres behov og muligheder for sprogstøtte. Det stiller krav til skolens identificering af tosprogede elever med behov for sprogstøtte, som et led i en løbende sprogevaluering i en pædagogisk praksis.

Sproglig udvikling og sprogevaluering er tæt forbundet med en sprogpædagogisk praksis. Der skal være en sammenhæng mellem tosprogede elevers samlede sproglige ressourcer og sproglige udgangspunkt, så undervisningens indhold kan skabe et fundament for tosprogede elevers faglige og sproglige udvikling.

Dette års Informationsmøde retter et særligt fokus mod sprogevaluering i skolens praksis, som grundlag for en videre stilladsering af forskellige sprogbrugssituationer i fagundervisningen. Deltagerne vil blive præsenteret for oplæg, der bl.a. omhandler, hvordan sprogevaluering kan forløbe og hvordan resultaterne kan omsættes i en pædagogisk praksis, samt hvilke sprogstrategiske overvejelser man som skole og kommune kan gøre sig i bestræbelserne på at fremme faglig og sproglig udvikling for tosprogede elever. Oplæggene har til formål at inspirere og bidrage til udvikling af en praksis, som styrker skolernes indsats i undervisningen af tosprogede elever.

Sådan tilmelder du dig 

Du kan finde arrangementet og tilmelde dig her (åbner i Conference Manager).

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.