Redskab

Inspirationsmaterialer til virksomheders uddannelses- og oplæringsansvarlige

Uddannelse- og oplæringsansvarlige i virksomheder kan finde inspiration til, hvordan hverdagen med elever kan håndteres, og hvordan de kan støtte elevernes uddannelsesforløb. 

Model for ansættelsessamtale

Modellen indeholder forslag til emner, der kan være vigtige at tale om ved en ansættelsessamtale. Hvert emne indeholder en række spørgsmål, som kan bruges til at få den kommende lærling/elev til at fortælle om sig selv.

Efter det sidste emne finder du en kort tekst med punkter, som kan være gode at huske på, når du mødes med en kommende lærling/elev, men som ikke er en del af selve samtalen.

Håndbog til lærlinge og elever

Håndbogen sætter ord på mange uskrevne regler i små og mellemstore virksomheder, som erfaringsmæssigt kan give knaster eller misforståelser mellem lærling og virksomhed.

Den er udviklet som et hjælpemiddel især til lærlinge og elever, men virksomhedsejer og oplæringsansvarlig kan også bruge den i overvejelser af, hvor tingene kan gå skævt. 

Kontaktpersonordning

Dette værktøj er et bud på, hvordan virksomheden kan fastholde den gode lærling og sikre, at hele uddannelsesforløbet bliver en succes for både mester og lærling. Det er let at indføre og er anvendeligt i virksomhedens hverdag.

Ordningen handler om at dække lærlingens/elevens behov for sparring og for en fast kontaktperson undervejs i uddannelsesforløbet.

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.