Eksempel fra praksis

Korte film om at have en elev

Virksomhedsejere fra forskellige brancher fortæller om deres erfaringer med at ansætte elever.

© Børne- og Undervisningsministeriet

Praktikplads-match
Praktikpladskonsulent Chanette Søgaard Laursen fra erhvervsskolen Knord fortæller om, hvordan hun hjælper elever og virksomheder med at finde hinanden.

© Børne- og Undervisningsministeriet

Lærlinge sikrer faget i fremtiden
Tømrermester Lasse Boisen, indehaver af LB Tømrer og Tag, fortæller om at have lærlinge.  Lasse Boisen mener, at det er vigtigt at have lærlinge  i virksomheden. Det sikrer, at faget kører videre og at de unge elever bliver gjort til stolte tømrersvende.

© Børne- og Undervisningsministeriet

Elever er en god investering
Kristian Hansen, Administrerende direktør i Genia, fortæller om virksomhedens erfaringer med at uddanne elever. Elever er en god måde at rekruttere fremtidige medarbejdere på. Elever kan koste noget tid, men på sigt blive en god investering.

© Børne- og Undervisningsministeriet

Sådan bliver virksomheden godkendt
Henrik Clausen er produktionschef i NSM, en maskinfabrik, der laver rustfri komponenter til kunder i hele verden. NSM har i sin 40-årige levetid altid haft lærlinge. Henrik Clausen fortæller om fordelen ved at have lærlinge – og om, hvordan en virksomhed kan blive godkendt til at have elever.

© Børne- og Undervisningsministeriet

Elever har fingeren på pulsen
Michael Ring, partner i Focus Flex Leasing, fortæller om virksomhedens erfaringer med at ansætte lærlinge. Det er en god måde at rekruttere fremtidige medarbejdere på. De unge elever bidrager desuden til at virksomheden holdes ajour, eksempelvis ved at opdyrke nyt kundegrundlag via de sociale medier. 

© Børne- og Undervisningsministeriet

Fordele og udfordringer ved at have elever
Gustav Duus er køkkenchef på Den Lille Fede og har selv stået i lære på restauranten. Restauranten har fire kokke og fire elever ansat. I klippet fortæller Gustav Duus om fordele og udfordringer ved at have elever. 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.