Arrangementer

Seminar om det ordblindevenlige undervisningsmiljø i FGU – september 2020

Seminaret blev afholdt i hhv. Horsens og København for ordblindelærere/ressourcepersoner samt pædagogiske ledere.

Seminaret bestod af oplæg, inspiration og drøftelser på tværs. Dagen bød bl.a. på:

  • Helle Bundgaard Svendsen, VIA, er redaktør på antologien ”Undervisning af ordblinde elever i alle fag” fra 2020. Helle holdte oplæg, indgik i drøftelser og gav deltagerne inspiration til undervisning af ordblinde elever i alle fag. 
  • Inspiration til anvendelsen af OrdblindeLab.dk. Fra august har alle FGU’er som en del af SPS-ordningen fået adgang til OrdblindeLab.dk. Allan Madsen, stifter af OrdblindeLab.dk, holdte oplæg, hvor han beskrev mulighederne i OrdblindeLab, bl.a. i forhold til at få de ordblinde elever til at tage ejerskab over egen læring.
  • Inspiration til at organisere læse/skrivevejledningen på FGU. FGU-ordblinderessourcepersoner fortalte om, hvordan ordblindeområdet og herunder arbejdet med kollegasparring er organiseret på deres institutioner. 

Desuden kunne deltagerne drøfte og sparre med hinanden på tværs af institutioner – og havde mulighed for at få svar på diverse spørgsmål fra STUK. Seminariet gav ligeledes mulighed for opstart af regionale netværk mellem ordblinderessourcepersonerne.
 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.