Nyhed

Gæstelærerforløb: Inspiration fra en verdensmester, en løve og en forsker

Digitale gæstelærerforløb til grundskolen, de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne bringer faglige kapaciteter og kendte danskere ind i undervisningen. Det skal løfte elevernes motivation og trivsel.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er blandt de gæstelærere, som kan "komme på besøg" hos elever i grundskolen. Her bliver de yngste elever introduceret til badminton, opvarmning og kammeratskaber på og uden for banen. Eleverne på erhvervsuddannelserne kan blandt andet blive inspireret af et forløb med iværksætteren Christian Arnstedt, der er kendt som en af "løverne" i Løvens Hule. Og gymnasieeleverne kan blive klogere på og diskutere "digital distraktion" efter at have lyttet til en podcast med Jesper Aagaard, lektor i psykologi på Aarhus Universitet.

Gæstelæreren formidler et fagligt tema, der skal skabe begejstring og nysgerrighed hos eleverne. Hvert forløb består af videoer eller podcast med gæstelærerne og en lærervejledning, som læreren kan blive inspireret af i tilrettelæggelsen af undervisningen. Forløbene kan anvendes både ved onlineundervisning og ved undervisning med fysisk tilstedeværelse. I videoen herunder kan du høre mere om baggrunden for forløbene og blive klogere på, hvordan de kan tilgås på alle uddannelsesområderne på emu. 

Forløbene kan både bruges i klassen og anvendes i online undervisning.

Du kan modtage nyt om gæstelærerforløbene og anden inspiration til din undervisning direkte i indbakken, hvis du tilmelder dig emus nyhedsbrev.

© Børne- og Undervisningsministeriet
Gæstelærerforløbene inviterer anerkendte fagpersoner og fremtrædende danskere ind i klasseværelset, hvor de formidler et fagligt tema med fokus på at skabe motivation, nysgerrighed og viden.

Der er udviklet gæstelærerforløb til både grundskolen, de gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne.

Se forløbene på emu.dk:

 

Yderligere information

Den 18. februar 2021 indgik et flertal af Folketingets partier aftale om en række indsatser, der har til formål at håndtere de faglige og trivselsmæssige udfordringer, som covid-19 har medført hos flere elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Som led i aftalen er der afsat 12 mio. kr. til at udvikle digitale gæstelærerforløb. 

De digitale gæstelærerforløb udvikles af et konsortium bestående af Rambøll Management Consulting, Københavns Professionshøjskole, VIA University College, Syddansk Universitet, Operate og Heartbeats for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.