Nyhed

Inspiration til kontroversielle emner og kritisk tænkning

Er du lærer eller leder i grundskolen, på erhvervsuddannelserne eller på en af de gymnasiale uddannelser kan du finde inspiration til at håndtere svære samtaler eller undervisning om kontroversielle emner og kritisk tænkning. 

Artiklerne giver gode råd og overblik over materialer, der kan understøtte jeres arbejde med kontroversielle emner. Artiklerne lægger fx vægt på at skabe et trygt rum, hvor elever kan afprøve holdninger, nuancere perspektiver og få erfaring med fx argumentation, og hvordan man håndterer uenighed. 

Alle artiklerne henviser til øvrigt materiale og konkrete øvelser og kan findes under de enkelte uddannelsesområders relevante fag samt undersider for pædagogisk ledelse. 

Find artiklerne for dine fag eller områder herunder.

Grundskole

Historie, kristendomskundskab, samfundsfag og pædagogisk ledelse

De gymnasiale uddannelser 

Erhvervsuddannelserne

Dansk, samfundsfag og pædagogisk ledelse

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.