Nyhed

Kend reglerne for digitale hjælpemidler til prøver

Forårets prøver er i gang, og det er vigtigt, at du kender reglerne for anvendelsen af hjælpemidler til de forskellige prøver. Hvad må eleverne bruge? Her finder du links til information på dit uddannelsesområde.

Som underviser og prøveansvarlig kan det være svært at vide, hvor grænsen for digitale hjælpemidler går. Derfor har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet udsendt information til alle skolernes og uddannelsesinstitutionernes hovedpostkasser for at præcisere reglerne.

 

Elevernes besvarelser skal være selvstændige

AI-baserede værktøjer for eksempel ChatGPT er forbudt ved prøven og under en eventuel forberedelse
Det er et krav, at elevens besvarelse skal være selvstændig. Hvis et AI-baseret værktøj som fx chatGPT helt eller delvist bidrager til elevens besvarelse, er der ikke længere tale om en selvstændig besvarelse. Så vil der være tale om eksamenssnyd.

Skolerne og institutionerne skal altid orientere sig i reglerne for den enkelte uddannelse, fag og pågældende prøve.

 

Hvad gælder for dit uddannelsesområde?

Se reglerne for dit uddannelsesområde og få svar på de mest stillede spørgsmål om hjælpemidler til prøver i de forskellige links nedenunder.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.