FN's verdensmål

FN's verdensmål for bæredygtig udvikling skal frem til 2030 understøtte arbejdet mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten, vi bor på.

GSK. Formålsteks FNs verdensmål

Verdensmålene består af 17 konkrete mål og 169 delmål. Målene forpligter FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden. Desuden skal målene sikre, at landene arbejder for at reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst. Målene har også fokus på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner samt på at styrke internationale partnerskaber.

De nye verdensmål for bæredygtig udvikling (Sustainable Development Goals (SDGs)) bygger videre på de otte såkaldte 2015-mål (Millennium Development Goals (MDGs)), som havde deadline ved udgangen af 2015.

Herunder er samlet en række links med masser af information om verdensmålene samt ideer til arbejdet med dem i undervisningen:

Sustainable Development Goals - FN's officielle side om verdensmålene (på engelsk).

Verdensmål forbæredygtig udvikling - FN’s informationskontor Vesteuropa har udarbejdet denne side (på dansk).

verdensmaal.org - Portalen giver indblik i, hvordan Danmark og danskerne arbejder med målene.

verdensmaalene.dk - Digitalt læringssite med uddybende beskrivelser af verdensmålene samt inspiration til undervisningen på ungdomsuddannelserne.

verdensbedstenyheder.dk - Verdens Bedste Nyheder er et uafhængigt medie, der laver konstruktiv journalistik og kampagner om fremskridt og løsninger på verdens udfordringer.

verdenstimen.dk - Verdenstimen samler en række undervisnings­materialer om verden og verdensmålene, og giver lærere i folkeskolen og på ungdomsuddannelser mulighed for at give deres undervisning globalt perspektiv.

Sitet er udviklet af Verdens Bedste Nyheder, og undervisningsmaterialet er leveret af en række partnere.

Verdensmål i bevægelse - Dansk Skoleidræt har udarbejdet 30 lærings- og aktivitetsmoduler inden for syv udvalgte verdensmål på alle klassetrin.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.