Artikel

Video: Børnenes perspektiver- en vigtig nøgle til bedre trivsel i klassen

En gruppe børn fortæller, hvad der er vigtigt for at trives og lære i skolen. Hvad er en god lærer? Hvad siger de om  skæld ud, konflikter, regler og betydningen af stærke fællesskaber?     

© Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Interviewet med børnene kredser om de tre psykologiske behov selvbestemmelse, kompetence og samhørighed. Forskning viser blandt andet, at elever der får dækket de tre psykologiske behov, får bedre læringsresultater, større fagligt engagement, selvværd og vedholdenhed (Klinge 2016). Videoen fremhæver temaer, der er aktuelle i mange børns skolehverdag, og den viser både eksempler på, hvad der kan være med til at styrke og begrænse elevernes trivsel. 

 

Medvirkende

Adam, Anna, Ella og Valdemar  

Mette Madelaire og Anja Kristine Hvidberg Olsen, læringskonsulenter i Styrelsen for Undervisning og kvalitet

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.