Lovgivning

Lovgivning og rammer for lektiehjælp

Lektiehjælp og faglig fordybelse er et fast element i skoledagen. Her får eleverne tid og hjælp til at fordybe sig og til at arbejde med det, der er særlig svært eller særligt spændende for dem i fagene. Her finder du information om gældende regler og bestemmelser.

Lektiehjælp og faglig fordybelse er en del af undervisningen i skolens fag og obligatoriske emner eller en del af den understøttende undervisning. Lektiehjælp og faglig fordybelse skal løfte alle elevers faglige niveau ved at tilbyde faglig træning, udfordringer eller særlige, tilpassede turboforløb.

Lektiehjælp og faglig fordybelse skal byde på forskellige og differentierede læringsformer, det kan for eksempel være læring gennem fysiske aktiviteter. Eleverne skal deltage i lektiehjælp og faglig fordybelse, og skolen skal udbyde det.

 

1. Lektiehjælp

Eleverne skal have mulighed for at få hjælp til deres hjemmearbejde. Der skal være en kvalificeret voksen, som kan give faglig støtte, så eleverne får hjælp til at blive dygtigere. Men eleverne kan stadig også have lektier for, der skal laves hjemme.

 

2. Faglig fordybelse

Ved faglig fordybelse skal eleverne have mulighed for at øve sig i det, de har lært, eller de kan fordybe sig i faglige emner. En kvalificeret voksen skal give støtte og vejledning.

 

3. Læringskonsulenterne

Læringskonsulenterne kan hjælpe kommuner og skoler i deres arbejde med lektiehjælp og faglig fordybelse.

 

4. Organisering

Lektiehjælp og faglig fordybelse kan tidsmæssigt placeres fleksibelt i løbet af skoledagen. De tidligere krav til organisering og timetal i forbindelse med lektiehjælp og faglig fordybelse i eftermiddagstimerne er ophævet.

 

5. Lovgrundlag

Reglerne om lektiehjælp og faglig fordybelse: Folkeskolelovens § 15, stk. 2

 

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.