Nyhed

FIP 2022 – KOMMUNIKATION OG IT

Nye læreplaner i praksis – til hverdag og til eksamen.

 

Kurset blev afviklet 24. marts 2022 på Kold College i Odense.

 

Formål

At understøtte undervisningen og den faglige praksis i kommunikation og it, bl.a. ved at give ideer og inspiration til, hvordan man kan tilrettelægge forløb i faget med de nye stofområder og afvikle eksamen efter den ny læreplan.

Bemærk! I år bidrager den nye faglige forening i kommunikation og it med punkter på dagsordenen.

 

Program

Kl. 10.00-10.10 Velkomst & sidste nyt vedrørende kommunikation og it v/ fagkonsulent Mimi Olsen

Kl. 10.10-11.25 Branding og kampagneproduktion - oplæg og spørgsmål/debat v/ Rikke Ribert Andersen fra virksomheden Lantmannen

Rikke Ribert Andersen, der arbejder i den internationale virksomhed Lantmannen, kommer og fortæller om branding og kampagneproduktion fra ide til handling – online, some, film mm. Hvordan bruger man sin analytiske indsigt i kommunikationen? Og hvad kan gå galt, når man opererer på det internationale marked med sine kommunikationsprodukter?

Kl. 11.25-11.35 Pause

Kl. 11.35-12.30 Workshop v/ Rikke Ribert Andersen

Vi ser på, hvordan Rikkes oplæg og pointer helt konkret kan bruges i undervisningen og får respons fra hende.

Kl. 12.30-13.15 Frokost

Kl. 13.15-13.45 Den faglige forening: Kurser og andet godt v/ Daniel Vognstrup Perez, formand for den faglige forening

Kl. 13.45-14.30 Workshop om eksamensrapporter v/ Peter Ørnstrup Maegaard, H.C. Ørsted Gymnasiet i Ballerup

En gruppe bestående af Peter Maegaard (H.C. Ørsted Gymnasiet, Ballerup), Daniel Vognstrup Perez (UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern) og Claus Scheuer-Larsen (Odense Tekniske Gymnasium) har i BUVM-regi lavet et site til fagets lærere med autentiske (anonymiserede) elevproducerede eksamensrapporter til kommunikation og it A inkl. korte bedømmelser. Desuden kommer de med forslag til, hvordan lærere/elever kan udnytte muligheden for at afløse de op til 20% af den skriftlige rapport med multimodale rapportelementer. I workshoppen fremlægges projektet, hvorefter der arbejdes i grupper med at komme med inputs til, hvordan man konkret kan anvende elevrapporterne i undervisningen.

Kl. 14.30-14.45 Pause

Kl. 14.45-15.45 Den faglige forening: Vi deler! Videndeling om A-eksamen i kommunikation og it v/ Daniel Vognstrup Perez

Kl. 15.45-16.00 Spørgsmål, evaluering og tak for i dag v/ Mimi Olsen

 

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.