Udeskole tv klip

TV2 Østjylland har sat fokus på projektet Udvikling af Udeskole i en nyhedsudsendelse.

Udeskole i praksis

TV2 Øst har sendt et indslag omhandlende udeskole med udgangspunkt i en skole der deltager i "Projekt udvikling af udeskole". I klippet ser man, hvordan en 1 klasse arbejder med matematik i skolegården, og hvordan eleverne bruger fagbegreber, når de tegner en symetrisk kat med udgangspunkt i den geometri der er omkring dem.

Der er interviews med elever, elevernes lærer samt projektlederen fra VIA, Niels Ejbye- Ernst, og de giver alle nogle spændende perspektiver på fordelen ved at inddrage udeskole i forbindelse med elevernes læring. Udeskole er i dette klip noget der foregår på skolens areal og med en tydelig kobling til det faglige indhold der undervises i, og på den måde bliver udeskole belyst som en simpel tilgang til at arbejde varieret med sin undervisning og skabe øget læring og trivsel hos eleverne.

Andreas Rasch-Christensen, der er forsknings - og udviklingschef ved VIA University College er ligeledes blevet interviewet til klippet, og han belyser ligeledes de positive aspekter der kan være ved udeskole. Han fremhæver, at der er stor interesse omkring udeskole i andre lande, og at der også i den forbindelse bliver skelet meget til daginstitutionsområdet, hvor man også har gode erfaringer med at indrage naturen og det omkringliggende samfund.

Emneord