Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten i tysk - september 2020

I dette nyhedsbrev introduceres den nye fagkonsulent i tysk. 

Kære alle

Jeg hedder Louise Ebbesen Nielsen og er den nye fagkonsulent i tysk. Jeg er lektor ved Egaa Gymnasium med hovedfag i tysk og sidefag i religion og snart også latin. Her har jeg været ansat siden 2011. Inden da var jeg nogle år på Aarhus Universitet, hvor jeg skrev en ph.d.-afhandling om bl.a. Bertolt Brecht og Ernst Jünger, ligesom jeg har undervist på Aarhus School of Business, ved den nu nedlagte Frydenlundskole i Århus og ved vindmøllefabrikken Roug A/S i Herning. Jeg har opholdt mig i længere perioder i Wien, Freiburg og Berlin. Jeg er 41 år og bor i bofællesskab i Skødstrup nord for Århus sammen med min mand og vores to drenge.

Jeg har siden min studietid været meget engageret i den faglige og pædagogiske udvikling af tyskfaget og er enormt glad for at få lov til at arbejde videre med denne passion i stillingen som fagkonsulent. I min tyskundervisning i gymnasiet har jeg særligt været optaget af differentiering af undervisningen, som jeg har arbejdet med i forskellige former, og som jeg fortsat forsøger at udvikle. Jeg er ligeledes meget optaget af hele tiden at videreudvikle og forbedre sammenhængen mellem opøvelse af sprogfærdighed og højt fagligt indhold. Jeg har forsøgt at omsætte denne vekselvirkning til praksis i lærebogen "Niemals vergessen", som jeg er medforfatter til.

Jeg håber i mit virke som fagkonsulent at kunne bidrage til at styrke tyskmiljøets profilering og samarbejde med folkeskolen og universiteterne, ligesom jeg gerne vil styrke åbenheden og bredden i miljøet, så vi får mest muligt ud af hinandens forskellighed og styrker. Tøv endelig ikke med at kontakte mig med gode idéer og lignende, som kan bidrage til at gøre tyskfaget endnu bedre.

Jeg har tænkt mig at udsende et nyhedsbrev 3-4 gange om året. Hvis du er interesseret i at få nyhedsbrevet direkte tilsendt, skal du udfylde denne formular.

Du må også gerne opfordre dine kolleger til at tilmelde sig emus nyhedsbrev, hvor man ud over nyhedsbrevene også får øvrig inspiration til faget. Det kan de gøre nederst på denne side.

Jeg ser frem til samarbejdet med jer allesammen!

De bedste hilsner,

Louise

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.