Demokrati under udvikling

Elever og lærer
Demokrati under udvikling er en national kampagne og temauge om fællesskab, demokrati og medborgerskab. Kampagnen er målrettet grundskoler, produktionsskoler, gymnasier, erhvervsskoler og almene voksenuddannelser samt andre aktører med interesse for arbejdet med demokrati i et handlingsperspektiv. Kampagnen løber i hele 2018 med en særlig temauge i uge 12.

Nyheder

emu grafik

Ny emu er gået i luften

Den nye version af emu.dk – Danmarks læringsportal – skal gøre praksisnær viden mere tilgængelig og brugervenlig for undervisere, ledere og pædagogisk personale. Undervisningsministeriet inviterer praktikere og vidensmiljøer til at være med i den fortsatte udvikling af Danmarks læringsportal.

Subscribe to Nyheder

Redaktøren anbefaler

  • Sæt dit aftryk

    Sæt dit aftryk!

    Forløbet Sæt dit aftryk handler om at styrke elevernes aktive medborgerskab og øge deres demokratiske handlekompetencer ved at lade dem prøve kræfter med at sætte et aftryk på deres lokalmiljø.

  • Forskerartikler

    Forskerartikler

    Her kan du dykke ned i en række forskerartikler, der sætter spot på det vi ved om fællesskab, demokrati og medborgerskab i en dansk uddannelseskontekst. Artiklerne henvender sig til undervisere på tværs af forskellige uddannelsesområder.

Seneste moduler

Rollespil

Rollespillet: Det mener du ikke?

Nytter det noget, at børn og unge engagerer sig i demokratiet – og hvad skal der til for at få flere børn til at engagere sig? Det er de to spørgsmål, som eleverne i dette rollespiler kommer til at debattere. I rollespillet trænes elevernes evne til at sætte sig ind i andres synspunkter og baggrund for at mene, som de gør. Derudover trænes elevernes evne til at argumentere for deres holdninger, ligesom eleverne kommer til at reflektere over deres demokratiske handlemuligheder.

Subscribe to Seneste moduler

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Ønsker du at modtage nyheder, inspiration og henvisninger til konkrete materialer direkte i din inbox, så tilmeld dig nyhedsbrevet for 'Demokrati under udvikling' her

Demokrati under udvikling

Demokrati under udvikling

Demokrati under udvikling

Den nationale kampagne og temauge om fællesskab, demokrati og medborgerskab. Kampagnen er målrettet grundskoler, produktionsskoler, gymnasier, erhvervsskoler og almene voksenuddannelser samt andre aktører med interesse for arbejdet med demokrati i et handlingsperspektiv.
Læs mere om kampagnen på demokratiunderudvikling.dk