Artikel

Nationalt Center for Udvikling af Matematikundervisning - NCUM

NCUM arbejder for en engagerende, ambitiøs og tidssvarende matematikundervisning i en kultur, der samarbejder om udvikling af praksis fra dagtilbud til ungdomsuddannelse herunder voksenuddannelser. 

Det sker bl.a. ved at udvikle temaer om matematikundervisning på siden matematikdidaktik.dk.

Temaerne på matematikdidaktik.dk er til alle, der ønsker at blive inspireret til at videreudvikle matematikundervisning og få viden om matematisk opmærksomhed på et forskningsbaseret grundlag.

Temaerne på sitet behandler aktuelle og relevante temaer vedr. matematiklæring og -undervisning fra praksis og forskning.

For voksenundervisere er der mange interessante temaer. Se fx epidemimatematik, lektionsstudier og ikke mindst matematikangst under temaer på tværs af uddannelsestrin. Blandt andet til erhvervsskolerne findes relevante temaer fx om motivation og selvtillid, der findes tillige fagfaglige materialer - eksempelvis om positionssystemer.

 

Kreditering

Fagkonsulenten i matematik på avu og FVU - 2021

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.