Nyhed

Nyt fra fagkonsulenten i IT-fagene - april 2024

I dette nyhedsbrev kan du læse om brug af generativ kunstig intelligens ved eksamen, censormangel i informatik, eksamensopgaverne, vejledningerne, FIP og efteruddannelse.

Kære kollega 

De endelige anbefalinger fra Ekspertgruppen om ChatGPT og andre digitale hjælpemidler forventes offentliggjort snarest. Anbefalingerne handler om håndtering af ChatGPT og andre digitale hjælpemidlers konsekvenser for prøver og eksamen samt afledte konsekvenser for den daglige undervisning. Anbefalingerne kan indgå i ministeriets videre arbejde med at udvikle prøver, prøvetilrettelæggelse samt tilrettelæggelse af undervisningen. Det bliver spændende at se anbefalingerne, og hvordan de bliver modtaget.

Eksamen er lige om lidt, og der må endnu engang forventes udfordringer med censormangel i informatik - særligt på de erhvervsgymnasiale uddannelser. Vi har i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet forsøgt os med en løsning, som er beskrevet i dette nyhedsbrev.

Desuden kan du læse om præciseringer vedrørende eksamen, om FIP og efteruddannelse.
 

Venlig hilsen

Kathrine Bohus Madsen

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.