Redskab

Demokratisk dannelse på ungdomsuddannelser

I inspirationskataloget finder du inspiration til dit arbejde med demokratisk dannelse i undervisningen. 

​​​​​​Inspirationskataloget stiller skarpt på tre temaer, der er centrale i arbejdet med demokratisk dannelse:

 

- At arbejde med demokratisk deltagelse

- At arbejde med kontroversielle emner

- At arbejde med kritisk tænkning  

Inspirationskataloget præsenterer konkrete eksempler på arbejdet med demokratisk dannelse på gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelser, samt fem gode råd til ledelsen, der kan understøtte arbejdet.

 

Bag om materialet

Inspirationskataloget bygger på gode erfaringer fra den afsluttende evaluering af satspuljeinitiativet Forebyggelse af radikalisering og social kontrol i dagtilbud, grundskolen, fritidstilbud og ungdomsuddannelser og er udarbejdet af Rambøll Management Consulting for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Inspirationskataloget er målrettet ledere og undervisere på ungdomsuddannelser, der ønsker at styrke arbejdet med demokratisk dannelse.

Siden er opdateret af emu-redaktionen
Rettigheder:

Tekstindholdet på denne side må bruges under følgende Creative Commons-licens - CC/BY/NC/SA Kreditering/Ikke kommerciel/Deling på samme vilkår. Creative Commons-licensen gælder kun for denne side, ikke for sider, der måtte henvises til fra denne side.
Billeder, videoer, podcasts og andre medier og filer på siden er underlagt almindelig ophavsret og kan ikke anvendes under samme Creative Commons-licens som sidens tekstindhold.